Jeg har indtil videre kun fundet manitoba cream i Sverige og et enkelt sted i København - så hvis nogen kender til andre steder hvor det kan købes vil jeg meget gerne høre besked.
Ingredienser:
5 dl lunt vand
25 g gær
ca. 550 g manitoba cream hvedemel
20 g salt
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i det lunkne vand og ca. 400 g mel samt salt røres i. Dejen er på dette tidspunkt meget våd og der skal kun lige røres til der ikke længere er klumper - æltningen kommer først senere.
Herefter skal dejen stå i en times tid til der er tydelig aktivitet fra gæren i form af bobler på overfladen.
Når dejen efter en times tid er klar tilsættes det resterende mel (ca. 150 g) og dejen æltes grundigt til man kan se at glutenstrukturen er udviklet - min. 10 minutter på maskine. Dejen skal være meget våd, så jeg kan forestille mig at det vil være svært at ælte den ordentligt uden maskine.
Når dejen er æltet sættes den til hævning i en firkantet plastik skål med låg der forinden er smurt godt med olie. Der skal være plads til at dejen kan hæve til dobbelt størrelse.
Når dejen er fordoblet i volumen, det tager ca. ½ - 1 time, kan den ligeså forsigtigt vendes ud på et bord drysset med mel. Her kan en våd dejskraber være til god hjælp så ikke det hænger ved skålen og luften i dejen derved bliver trykket ud.
Overfladen af dejen drysses med mel og dejen skæres forsigtigt til boller i de størrelser man ønsker uden at hive eller trykke for meget undervejs. Bollerne kan formes en smule hvis det er nødvendigt, men prøv at undgå at arbejde for meget med dem.
Bollerne lægges forsigtigt over på en varm bagesten og bages i 10 -13 min ved 250º C.
Denne opskrift giver nogle fantastisk luftige og velsmagende boller. De er relativt salte, så hvis man gerne vil spare på saltet kan man roligt tage lidt fra.
Da jeg ikke havde så lang tid til hævningen denne gang har jeg skruet lidt op for gæren i denne opskrift, men man kan selvfølgelig uden problemer bruge mindre gær og længere hævetider - det bliver bollerne kun bedre af.
Og så til slut lige et billede mere af det færdige resultat:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar